Werkwijze
“Op de foto gaan” is voor de meeste mensen geen hobby; over het algemeen voelt het wat ongemakkelijk en dat is logisch want de meeste van ons zijn immers geen fotomodel. Kortom, het is geen punt dat het wat onwennig voelt: samen zoeken we naar een ontspannen moment en een geschikte pose. Natuurlijk helpt een goede voorbereiding (zie hieronder) en in overleg is er van alles mogelijk: binnen, buiten, met natuurlijk licht of flitslicht: allemaal afhankelijk van het beeld dat je wilt neerzetten. We nemen dus uitgebreid de tijd om dat te bespreken!
Prijzen
Elke foto is maatwerk: ik kom graag tegemoet aan jouw specifieke wensen; in de studio of buiten, met of zonder visagie, al dan niet een kledingwissel, een of meer bewerkte beelden etc. Dit heeft gevolgen heeft voor de benodigde tijd, faciliteiten en dus prijs. Heb je interesse: neem dan contact met me op; dan zorg ik dan je binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgave krijgt. 
Ter oriëntatie wat prijsvoorbeelden:
- portretshoot van 30 minuten voor linked in/social media (in de studio): 75 euro (incl btw) , inclusief 2 bewerkte digitale foto's, meer beelden tegen meerprijs
- portretshoot van 45 minuten (in de studio)met kledingwissel, inclusief 3 bewerkte digitale foto's: 110 euro (incl btw), meer beelden tegen meerprijs
- bijboeken visagie vanaf 35 euro 
- buitenshoot  van 45 minuten: 110 euro (incl btw), inclusief 3 bewerkte digitale foto's, meer beelden tegen meerprijs
- familieshoot van 45 minuten op buitenlocatie, inclusief 3 bewerkte digitale beelden 125 euro (incl btw), meer beelden tegen meerprijs
- fotografie impressie bedrijf : in 1,5 uur bespreken we samen de gewenste stijl/uitstraling en zorg ik voor de fotografische invulling;  inclusief nabewerking van 8 beelden (evt meer beelden tegen meerprijs)  275 euro excl btw en excl reiskosten.

Voorbereiding fotoshoot
Hieronder heb ik wat dingen op een rijtje gezet die kunnen helpen bij een goede voorbereiding.
Kies kleding die bij je past, waar je je prettig in voelt, dit zorgt dat je je zelfverzekerder voelt: de allerbeste start voor een goede fotoshoot. Hetzelfde geldt voor make-up: zorg dat deze past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. 
Kies kleding die bij je past en bij een zakelijk portret: die representatief is voor het bedrijf en je functie.
Rustige kleuren en dessins hebben de voorkeur. Houd rekening met de kleur van de achtergrond. Het is het best om kleding uit te zoeken die hierbij wat afsteekt: antraciet, lichtgrijs, zwart, blauw, bruin, crème, groen, pasteltinten, wit etc.
Kies kleding die niet al te veel seizoensgebonden is, aangezien de foto het hele jaar door representatief moet zijn.
Pas op met hele felle kleuren (knalrood pakt meestal niet zo mooi uit op de foto).
Hetzelfde geldt voor drukke prints en teksten op kleding.
Let op: hele fijne streepjes en ruitjes kunnen op de foto een ongewenst moire effect geven, waardoor er vreemde ongewenste golvende patronen ontstaan. Liever niet dus!
Accessoires zijn prima maar pas op voor overdaad, hetzelfde geldt voor make-up. 
Zorg voor lege (broek en borst)zakken (dus geen portemonnee, mobiele telefoon etc.) tijdens de shoot.
Lachen mag op de foto, zeker als het bij je past, maar hoeft niet voor een goede foto.
“glimlachen met je ogen” zorgt over het algemeen voor een wat sprekender blik.
Bovenstaande zijn tips, geen verplichtingen. En natuurlijk geef ik aanwijzingen tijdens de shoot. We maken er samen iets moois van!
Back to Top